У Кіровограді стартувала акція «Керуй відповідально»

В день святого Миколая патрульні закликали водіїв керувати не лише машиною, але й своїми емоціями під час перебування за кермом: в Кіровограді стартувала соціальна акція «Керуй відповідально».

Про це повідомляється на сторінці «Патрульної поліції Кропивницького» у Фейсбуці.

Основною метою акції «Керуй відповідально» — є поширення серед всіх учасників дорожнього руху ідеї, що Правила дорожнього руху – це не просто вимоги, а спосіб вберегти життя собі, своїм рідним, близьким та незнайомцям, які опинилися поруч.

Тож, сьогодні, 19 грудня, озброївшись не лише спеціальними тематичними наліпками, але й гарним настроєм, патрульні вийшли на вулиці нашого міста аби вкотре привернути увагу громадськості до проблематики аварійності на дорогах та необхідності відповідально ставитися до виконання Правил дорожнього руху.
Інспектори патрульної поліції зупиняли водіїв, вітали зі святом, розповідали про акцію та дарували наліпки – «За кермом надійний водій» або «За кермом класний водій».

Від такої уваги патрульних керманичі були приємно вражені, у відповідь, дякували і посміхались, вітали охоронців порядку із Днем св. Миколая та обіцяли більше ніколи не порушувати правила дорожнього руху.

«Дуже приємно було отримати від інспекторів такий унікальний стікер – «За кермом крутий водій», я обіцяю, що ніколи більше не порушуватиму ПДР, а стікер буде своєрідним маячком, який про це мені нагадуватиме», — зізнався один із учасників акції.

«Від початку 2017 року на дорогах нашого міста в дорожньо-транспортних пригодах травмовано 207 осіб, 5 громадян – загинули. Тому для врегулювання ситуації на дорогах патрульна поліція і проводить такі акції. Адже робота поліцейського – це також допомагати водіям керувати за правилами, поважати один одного на дорозі», — запевнила організатор акції «Керуй відповідально», інспектор по зв’язкам з громадськістю Оксана Білоброва».

Тематичні наліпки цього дня отримали не лише сумлінні водії, які цього дня спілкувалися із патрульними, але і ті, хто припаркував свої автівки відповідно Правил дорожнього руху. Для них інспектори залишили наліпки на лобовому склі під склоочисниками.

Акція «Керуй відповідально» діє безстроково, всі хто ще не отримав свій стікер може завітати до Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, за адресою Юрія Бутусова 22А, та обрати саме той стікер, який йому до вподоби. Головна умова акції – наклеїти стікер на своє авто, сфотографуватися з ним та викласти в Інстаграм чи Фейсбук з хештегом #Керуй.

У такий спосіб громадяни зможуть долучитися до соціальної акції, яка покликана зберегти людські життя.