Незаконні конструкції у Кіровограді позначатимуть спеціальними наліпками

Незаконно встановлена в обласному центрі зовнішня реклама та тимчасові споруди будуть позначатися спеціальними інформаційними наліпками.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської міськради.

У міській раді під час чергового засідання комісії з координації заходів щодо впорядкування розміщення зовнішньої реклами на території міста відповідні покажчики продемонстрував керівник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта.

«Конструкція розміщена незаконно! Підлягає демонтажу» – такі таблички інформуватимуть громадян, що встановлення рекламного носія чи торговельного павільйону відбулося не в законний спосіб і даватимуть шанс власникам здійснити добровільне знесення конструкцій або привести документи на них до належного стану.

Ініціативу Андрія Максюти підтримав голова комісії заступник міського голови Олександр Грабенко. Він запропонував винести питання фінансування виготовлення позначок на розгляд депутатам міської ради. Таку пропозицію члени комісії підтримали одноголосно.

— Такі наліпки ми вже використовуємо у своїй роботі. Клеїмо їх на незаконно встановлені об'єкти на території міста Кропивницький, — зазначив очільник спецінспекції. — Наліпка є своєрідним червоним прапорцем, який попереджає власника об'єкта чи конструкції про демонтаж, а громадянам вказує на незаконність їх встановлення. Наразі попереджувальні наліпки використовуємо переважно у випадках, коли власника гаража чи МАФа встановити не вдалося. А за номером телефону, вказаним на наліпці, така особа може зв'язатись зі спецінспекцією для з'ясування процедури узаконення об'єкта. Як показує досвід, такий метод попередженя є дієвим, оскільки уже було кілька випадків, коли власники самі звертались до нас або самостійно демонтовували незаконну споруду.