Медики з Кіровоградщини їдуть пікетувати в Київ

Олександрійські медпрацівники братимуть участь у Всеукраїнській акції протесту, яка пройде в Києві 19 вересня.

Інформацію про поїздку олександрійців на пікет підтвердив голова міської профспілки працівників охорони здоров'я Геннадій Шкроб, інформує „Моя Олександрія”.

«Орієнтуємося, що з Олександрії поїде близько 20 осіб», — сказав він.

Організатором акції виступає Профспілка працівників охорони здоров'я України.

За словами Шкроба, в протесті візьмуть участь представники медицини з усіх областей. В тому числі, в Київ поїде делегація від Кіровоградської області, до якої увійдуть медпрацівники «з усіх міст і районів», Олександрію включаючи, сказав Шкроб.

Учасники протесту пікетуватимуть Кабінет Міністрів, Адміністрацію Президента і Верховну Раду. Медики протестують, передусім, проти поганого фінансування своєї галузі, а також «зрівнялівки» в зарплатах. Так, після реформи заробітної плати оплата праці низькооплачуваних працівників, як і прожитковий мінімум, зросли удвічі. Тим часом, у лікарів середня зарплата збільшилася за п'ять місяців тільки на 10,9-15,9% у фахівців з неповною вищою освітою — на 16,5-22% у молодшого медперсоналу — на 28,4-41%.

Також Шкроби відзначили, що у медпрацівників є питання до майбутньої реформи медицини.

Крім цього, учасники акції стурбовані тим, що лікарі кидають роботу.

«Скажімо, на сьогоднішній день дуже багато медиків їде за кордон. Треба ж утримати молоді кадри, тому що через п'ять-сім-десять років не буде кому лікувати”, — зазначив керівник міської профспілки медпрацівників.

Вимоги акції протесту опублікували на сайті Федерації профспілок України.

 

Фото: Фirtka.if.ua