«Основа» підтримає інноваційні проекти на Кіровоградщині

З обласного центру стартував регіональний тур партії «Основа». Нещодавно місто відвідали голова політсили, екс-очільник Кіровоградщини Андрій Ніколаєнко та народний депутат, один із засновників «Основи» Сергій Тарута.

Меморандум із Льотною академією

Зокрема, лідери «Основи» зустрілися з курсантами та викладачами Льотної академії Національного авіаційного університету, керівництво якої поділилося планами зі створення на базі навчального закладу технопарку, для якого у вишу є вся необхідна інфраструктура. Для реалізації проекту необхідно 25 мільйонів гривень. Сергій Тарута і Андрій Ніколаєнко підтримали ініціативу, підписавши відповідний меморандум.

Актуальність теми підкреслюється і тим, що Кабмін напередодні прийняв рішення про розвиток технологічних та індустріальних парків в Україні. Зокрема, вже цього місяця уряд має намір внести до Верховної Ради законопроект про технопарки.

Реіндустріалізація – справа для молоді

Також політики побували на стратегічно важливому для регіону підприємстві – заводі «Ельворті», найбільшому вітчизняному виробникові техніки для АПК, на якому за останній рік виготовлено і реалізовано більш ніж 5000 одиниць техніки.

Це одне з небагатьох підприємств в Україні, яке має намір розвивати систему дуальної підготовки інженерних кадрів для реального сектора економіки, коли теоретична частина підготовки проходить на базі навчального закладу, а практична – на робочому місці. Експеримент зі створення системи дуальної освіти стартував на базі підприємств «Гідросила», «Ельворті» та НТУУ «КПІ», з яким машинобудівники давно співпрацюють.

– Ми підтримуємо вирішення проблеми працевлаштування української молоді через створення системи дуальної освіти. Ініціюватимемо її широке впровадження в Україні. Це може стати важливим кроком в реіндустріалізації України, в модернізації промисловості не тільки регіону, але й усієї країни, – підкреслив Андрій Ніколаєнко.

3-й полк

Ще один пункт, який відвідали політики, – легендарний 3-й окремий пoлк спецпризначення. Його бійці одними з перших стали на захист країни, і склали основу оборони Донецького аеропорту.

– Найважливішим місцем нашої програми став легендарний 3-й полк. На жаль, наше знайомство відбулося за непростих обставин, але кожна наша зустріч проходить із великою теплотою в душі, – зауважив Сергій Тарута.

Як відомо, у розпал бойових дій на Донеччині Сергій Тарута й Андрій Ніколаєнко підтримали спецназівців, забезпечили їх персональними засобами захисту та іншим обладнанням.

– Як і 3-й полк став свого часу основою захисту територіальної цілісності України, так і ми будемо виступати за мир на українській землі, – наголосив Ніколаєнко.

Основа «Основи»

Розповідаючи про «Основу», обидва політики пояснили, рішення про створення партії з «чистого аркуша», продиктоване насамперед часом і вимогою суспільства.

– Представлені в Раді політичні сили не пропонують зрозумілих і ефективних шляхів вирішення проблем. Ми спираємося на професіоналів, за кожним із нас є історія успіху, хороша репутація і досвід управління великими підприємствами, – прокоментував Сергій Тарута.

– Партія орієнтується насамперед на український середній клас. Ми вважаємо, що середній клас – це підприємці, лікарі, вчителі, інженери. Саме вони є основою економіки в розвинених країнах. Ми хочемо об’єднати цих людей в серйозну політичну силу для позитивних змін у країні, – додав Андрій Ніколаєнко і підсумував, поїздка у Кіровоградську область для нього дуже важлива. – Тут розумієш, що наша країна має потужний людський капітал. Є люди і підприємства, які своєю щоденною працею розвивають Україну. Це викликає захоплення. Але разом із тим приходить розуміння, що для цих людей з боку держави необхідно створювати комфортні умови, необхідно міняти політичну систему. Тільки так Україна може стати дійсно сильною країною.