У Новій Празі відремонтували амбулаторію

"Ми зробили велику роботу за останні два роки в охороні здоров'я Кіровоградщини. Значну увагу приділено третьому рівню – у Кропивницькому відремонтовано обласну лікарню, станцію переливання крові, госпіталь, відкрито новий пологовий будинок, відділення гемодіалізу. У нас одна з найкращих в Україні обласна дитяча лікарня. Цього року маємо поступ не лише в розбудові закладів обласного рівня, а й у сільській медицині, — про це заявив голова ОДА Сергій Кузьменко спілкуючись із жителями селища Нова Прага (Олександрійський район).

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Далі Сергій Кузьменко разом із головою місцевої адміністрації Богданом Курупом, селищним головою Ольгою Горбенко та головним лікарем Новопразької амбулаторії Михайлом Цвігуном оглянули приміщення амбулаторії після капітального ремонту.

За два останні роки старе приміщення поліклінічного закладу місцевій владі вдалося перетворити на медичний заклад сучасного зразка. На капітальний ремонт амбулаторії та оновлення її матеріально-технічної бази у 2016—2017 роках витрачено більше 2,4 мільйонів гривень. Минулоріч в рамках проекту ЄС/ПРООН тут було замінено вікна та двері, проведено модернізацію системи опалення (інвестовано 231 тис. грн.). Реконструкцію покрівлі закладу виконано за рахунок коштів районного та селищного бюджетів (558 тис. грн. – субвенція селищної ради, 149,5 тис. грн. – кошти районного бюджету).

Нинішнього року в модернізацію амбулаторії спрямовано вагоміший фінансовий ресурс – близько 1,4 млн грн. За ці кошти проведено капітальний ремонт будівлі, придбано меблі, необхідне медичне обладнання, облаштовано прилеглу територію закладу. В амбулаторії діє маніпуляційний кабінет, кабінет функціональної діагностики, фізкабінет, кабінет долікарського огляду, кабінет терапевтичного прийому і три кабінети лікарів загальної практики – сімейних лікарів.

«Приємно, що місцева влада зробила важливу і гарну справу для громади Нової Праги — створила сучасні і комфортні умови надання медичних послуг», – підкреслив Сергій Кузьменко.