Відсьогодні проїзд олександрійським мостом у бік Дніпра відкритий

– Цього року на Кіровоградщині виконано удвічі більше робіт із будівництва та ремонту доріг, ніж минулого року. Це хороший показник. І головне, що у наших планах на наступний рік також збільшення об’ємів будівельних робіт на автодорогах області, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час робочої поїздки до Олексанрійського району.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Очільник облдержадміністрації побував на кількох відрізках автомобільних доріг, де вже зроблені або завершуються ремонтні роботи, і підвів попередні підсумки виконання цьогорічних завдань із оновлення дорожнього покриття області:

– Цього року в пріоритеті був східний напрямок, оскільки дорога від Знам’янки на Дніпро перебувала у незадовільному стані. Разом із оновленням дорожнього покриття було капітально відремонтовано шляхопровід біля Олександрії і сьогодні на ньому вже відкрито рух. Проїзд там безпечний, огорожу змонтовано, залишилося встановити дорожні знаки, облаштувати пішохідні переходи. Сподіваюся, що введення в експлуатацію цього шляхопроводу відбудеться найближчим часом, – зауважив Сергій Кузьменко.

Також Сергій Кузьменко проінспектував хід ремонтних робіт на кількох відрізках автодороги Знам'янка-Луганськ-Ізварине. Це напрямок із Олександрії на Дніпро. Наразі там триває капітальний ремонт 21-кілометрового відрізку. 2,5 кілометри, зразу за шляхопроводом, уже укладено верхній шар асфальтобетону, на інших ділянках укладено нижній і середній шар асфальтобетону, або проводять підготовчі роботи до укладання нижнього шару.

За словами Вадима Коюденка, начальника Служби автомобільних доріг, повністю завершити ремонт 21-кілометрової ділянки заплановано у наступному році. Дорожники працюватимуть до того часу, поки дозволятимуть погодні умови.

Окрім автодоріг державного значення, у 2017 році на Кіровоградщині ремонтувалися і місцеві автошляхи, які сполучають між собою райони. Зокрема, голова облдержадміністрації зазначив, що відновлено дорожнє автосполучення Новомиргорода з Новоукраїнкою та Малою Вискою. Також виконано значний обсяг робіт на автодорозі, що сполучає Олександрійський (від смт Нова Прага) і Новгородківський райони. Саме на відремонтованій ділянці цієї автодороги Сергій Кузьменко побував під час робочої поїздки.

Відрізок дороги «Новгородка-Шарівка-Нова Прага» протяжністю 13 кілометрів відремонтували нещодавно і вже увели в експлуатацію. Під час ремонту було ліквідовано вибоїни на старому покритті, укладено новий шар асфальтобетону, упорядковано узбіччя та встановлено дорожні знаки. Кошторис проекту складав близько 40 мільйонів гривень, із них було профінансовано 32 мільйони. Різницю від запланованої суми вдалося зекономити і ці кошти буде використано на завершення робіт на інших дорогах області. Оглянувши відремонтований відрізок дороги Сергій Кузьменко наголосив:

– Цей напрямок користується попитом, є автобусне сполучення між населеними пунктами. Люди часто скаржилися, що ця ділянка непроїзна. Сьогодні 13 кілометрів дороги між Новою Прагою і Шарівкою оновлено. Сподіваємося, що наступного року, якщо буде відповідне фінансування, ми другу частину цього сполучення – від Митрофанівки до Новгородки – також відремонтуємо.

Голова облдержадміністрації, підсумовуючи виконання планових завдань на 2017 рік, зазначив, що максимум за 10 днів буде забезпечено проїзд автотранспорту в обхід Знам’янки, де побудовано 6 кілометрів нової дороги. Очільник ОДА також зауважив, що багато зроблено і на інших відрізках доріг: відремонтовано покриття в Олександрівському районі у Київському напрямку, оновлено відрізок автодороги протяжністю 10 кілометрів на кордоні із Черкаською областю в Уманському напрямку.

– Минулого року на ремонти доріг області було витрачено 320 мільйонів гривень, цього року ми використаємо 620 мільйонів гривень. На сьогодні 500 мільйонів від цієї суми вже освоєно, – підкреслив Сергій Кузьменко. – Я протягом 10 днів ще спілкуватимуся з дорожниками, буду особисто перевіряти виконання робіт. У нас хороша позитивна динаміка, зробили чимало, рухаємося далі. Дякуємо будівельникам за зроблене в 2017 році. Сподіваюся, що у 2018-му буде ще більше зроблено, щоб на Кіровоградщині були якісні дороги.

Фото «Моя Олександрія»