У Добровеличківському районі затримали наркодилера (ФОТО)

На Кіровоградщині поліцейські викрили раніше судимого громадянина, якого підозрюють в збуті наркотичних засобів.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у сК поліції Кіровоградської області.

Під час санкціонованих обшуків у приватному домоволодінні правоохоронці виявили та вилучили 5 пластикових ємностей з рідиною, схожою на розчин екстракційного опію у кількості 5 літрів, поліетиленові пакети з насінням маку, органічні розчинники, сірчану кислоту та металевий посуд, який чоловік використовував для термічної обробки і змішування компонентів.

До того, 38-річний мешканець міста Помічна Добровеличківського району вже потрапляв у поле зору місцевих правоохоронців за скоєння наркозлочинів та навіть встиг побувати у місцях позбавлення волі за згадані кримінальні правопорушення. Після звільнення із в’язниці чоловік повернувся додому, однак влаштовуватися на роботу не збирався. За деякий час зловмисник взявся за те, на чому раніше «попадався», більш того, і сам почав вживати наркотичні засоби, які виготовляв.

«Із кожним днем, коло «друзів» наркоторгівця ставало все ширшим, а отримані від хворих прибутки, дозволяли йому безбідно жити, не замислюючись про майбутнє.

Однак злочинному бізнесу поклали край працівники карного розшуку Добровеличківського відділення поліції. Перевіряючи оперативну інформацію, вони навідалися до помешкання чоловіка. Побачене справді вражало. На столі житлового будинку знаходилися пластикові пляшки з темно-коричневою рідиною, схожою на опій, та десятки наповнених нею медичних шприців. У господарському приміщенні зберігалися 14 пакунків із маковими зернами, десятки пляшок із розчинником, інші компоненти для виготовлення наркотиків. На території подвір’я купою лежали вже порожні пляшки від розчинника та вживані медичні шприци.

Крім того, серед особистих речей підозрюваного було виявлено грошові кошти, отримані від реалізації наркоотрути.

Речові докази працівники поліції негайно вилучили та направили на дослідження. Сам власник садиби чекатиме санкції суду вже під вартою. Громадянин затриманий в порядку ст. 208 КПК України», — розповів начальник Добровеличківського відділення поліції Юрій Яндульський.

Інформацію за ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та прекурсорів» Кримінального кодексу України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За скоєне особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.