«Мрія Є» співпрацюватиме із Долинським ПТУ у плані підготовки кадрів (ФОТО)

????????????????????????????????????

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час робочої поїздки до Долинського району відвідав відділення Новгородківського ПТУ №36, яке місяць тому розпочало роботу на базі комунального закладу «Долинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1», а також побував у філії ТОВ «Швейне виробництво «Мрія Є», відкритій у районному центрі в липні цього року.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У новоствореному відділенні училища сьогодні можна здобути професії кухаря, тракториста та водія категорії «С». Нині тут навчається близько 50 учнів у двох групах. З часом планують навчати ще чотирьом професіям, зокрема, швачки-мотористки. Групу учнів з підготовки кадрів для місцевого швейного підприємства «Мрія Є», у кількості 30 осіб мають намір відкрити найближчим часом.

Очільник облдержадміністрації оглянув приміщення будівлі, де розташовано аудиторії училища та поспілкувався з учнями. За словами директора ПТУ Олега Вєтрова, ця будівля ще рік тому була визнана аварійною, тому проведено масштабну роботу з її відновлення. Кошти на капітальний ремонт у сумі понад 900 тисяч гривень було виділено з обласного бюджету у співфінансуванні з районним та міським. А для відновлення частини приміщення, де розміщена філія училища, виділено кошти Новгородківським ПТУ №36.

Спілкуючись із майбутніми трактористами-водіями та кухарями, Сергій Кузьменко наголосив:

– Сьогодні престижно бути не лише юристом чи бухгалтером. Нині більше отримують кваліфіковані робітники, які працюють в реальному секторі економіки, тому у вас хороші перспективи.