Програми для співпраці презентувала на Кіровоградщині делегація Представництва Євросоюзу в Україні

На Кіровоградщині з робочим візитом перебуває делегація Представництва Європейського Союзу в Україні.

Її очолює керівник відділу преси та інформації Представництва Юргіс Вілчінкас, йдеться на сайті ОДА, інформують Новини Кіровоградщини.

Усі проекти, в рамках яких представники Кіровоградщини можуть співпрацювати з Євросоюзом, і які вже мають успіх в Україні, поділив на кілька груп. З-поміж проектів, орієнтованих на бізнес, виділив «Горизонт 2020», «Cosme» та «EU4 Business» – спрямовані на реалізацію інноваційних розробок, пошук бізнес-партнерів у Європі, включають надання фінансової підтримки та надання консультацій.

Серед культурних та освітніх проектів і платформ виділив «Креативна Європа» (підтримка фестивалів, конкурсів та інших культурних заходів), «Тwinning» (віртуальна платформа для співпраці шкіл), «Erasmus+» (підготовка фахівців, обміни студентів, стажування в Європі) та «Єврошколи» (тренінги для студентів і випускників шкіл з питань євроінтеграції).

Також є окрема програма, яка передбачає співробітництво з регіональними мас-медіа та представив інформаційні ресурси, на яких можна детально ознайомитися із представленими проектами.