Працівники «Кіровоградтепло» проводили земляні роботи без відповідного дозволу і пошкодили газову трубу

Земляні роботи фахівці ДП «Кіровоградтепло» проводили без відповідного дозволу спецінспекції.

Про це під час наради в міськраді щодо усунення аварійної ситуації на газопроводі повідомив начальник спецінспекції Андрій Аксюта, інформують Новини Кіровоградщини.

— У будь-якому випадку, чи то ведуться планові ремонти, чи аварійні роботи, але спецінспеція має бути повідомлена про розриття, — пояснив Андрій Максюта. – І це передбачено правилами благоустрою саме з тією метою, щоб не допустити аварійних ситуації на водо- , газо- , тепломережах чи кабелях електропостачання і зв’язку. Правила необхідно виконувати, тоді не буде аварійних випадків.

Міський голова Андрій Райкович звернувся до правоохоронців з проханням провести розслідування, але не заважати спеціалістам ліквідовувати аварію.

— У той же час, служба охорони праці має досконало перевірити порядок виконання робіт на підприємстві, — доручив очільник міста. – Надто часто хтось розраховує на «авось» і так не може бути.

Заступник директора ДП «Кіровоградтепло» Анатолій Таран пояснив, що підприємство виконувало відновлювальні роботи на мережах, щоб повернутися до постійної схеми теплозабезпечення всього мікрорайону. Пориви в мережах на багатоповерхівки по вулиці Попова, 4, 5 та будівлю ВПУ №4 змусили тепловиків облаштовувати тимчасову схему постачання тепла.

Нагадаємо, 31 жовтня при проведені земляних робіт представники ТОВ ЦНТІ УНГА «Кіровоградтепло» пошкодили підземний газопровід середнього тиску.  Без газопостачання залишились близько 9,5 тисяч абонентів та 122 підприємств.

Вже завершили зварювальні роботи на пошкодженій ділянці газопроводу. Подачу газу обіцяють вiдновити протягом двох дiб.