На Кіровоградщині пильніше слідкуватимуть за збереженням лісосмуг

????????????????????????????????????

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів нараду щодо запобігання несанкціонованим рубкам у полезахисних смугах області.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У нараді взяли участь директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Олександр Ковтунов, начальник Державної екологічної інспекції в області Микола Власенко, заступник начальника головного управління Нацполіції в області Дем'ян Таршин, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко та начальник управління захисту економіки в області Володимир Духно.

На початку наради Сергій Кузьменко зауважив, що протягом року в області реалізовувався план спільних заходів зі збереження полезахисних смуг та лісових насаджень, проведено значний обсяг робіт. Зокрема, здійснювалися рейди із запобігання рубкам і усунення порушень із незаконної торгівлі деревиною. Проте факти свідчать що, дерева у лісах і полезахисних смугах продовжують вирубувати.

Керівники підрозділів доповіли голові ОДА про роботу владних структур із запобігання несанкціонованим рубкам у полезахисних смугах області. Окремо йшлося про стан кримінальних проваджень за виявленими порушеннями. Зокрема, було поінформовано про факти наймасштабніших вирубок дерев, а також про розміри збитків, їх відшкодування та притягнення порушників до відповідальності.

Після розгляду питання Сергій Кузьменко наголосив на необхідності активізації роботи щодо протидії незаконному вирубуванню лісосмуг.