Кіровоградщина сформувала свій інвестиційний кейс

«Кіровоградщина сформувала свій інвестиційний кейс. До нього увійшли 147 об'єктів та заходів на загальну суму 250 млн.грн., що на 34% більше за показник минулого року» – зазначила начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Реалізація заходів здійснюватиметься в основному за рахунок державного фонду регіонального розвитку, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Вікторія Кулікова також відзначила й те, що у 2017 році держава надала можливість скористатись інвестиціями за напрямками – "Реалізація програм допомоги Європейського Союзу” та "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України”.

Так, за рахунок фінансової допомоги Європейського Союзу в області планується впровадження 8 проектів на суму 64 млн. Також підготовлені пропозиції по будівництву 16 футбольних полів зі штучним покриттям на загальну суму 24 млн. грн. Зазначені об’єкти заплановано побудувати в Кропивницькому, Олександрії, Благовіщенському, Бобринецькому, Гайворонському, Голованівському, Добровеличківському, Долинському, Знам’янському, Маловисківському, Новгородківському, Новомиргородському, Новоукраїнському, Олександрійському, Петрівськму та Устинівському районах. Всі території планують передбачити 50% співфінансування. Також, обласною державною адміністрацією готується звернення до Мінрегіону України щодо фінансування ще 6 додаткових таких проектів.

Щодо залучення коштів Державного фонду регіонального розвитку, Вікторія Кулікова зазначила, що за результатами конкурсного відбору в 2017 році за кошти ДФРР реалізовуються 8 інвестиційних проектів на понад 63,5 млн грн. Проекти реалізовуватимуться на території м. Кропивницький (2), м. Олександрії (1), м. Світловодська (1), м. Новоукраїнка (1), Голованівського району (1), Олександрійського району (1), Устинівського району (1).

Чималий ресурс, а саме 167 млн. грн., у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій область отримала на реалізацію 119 об’єктів та заходів практично у кожному районі та місті. Не отримали таку субвенцію лише Благовіщенський, Новоархангельський та Новомиргородський райони.

Окремо начальник управління охарактеризувала ситуацію із залученням субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. «Цього року області передбачена субвенцiя для 5 ОТГ в обсязі 19,1 млн.грн.» – підкреслила Вікторія Кулікова. Кошти розподілено між Бобринецькою (1,9 млн.грн.), Маловисківською (3,1 млн.грн.), Новоукраїнською (3,8 млн.грн.), Соколівською (4,1 млн.грн.) та Великоандрусівською ОТГ (6,022 млн.грн.). На даний час здійснюється фінансування по 20 об’єктах на суму 18,6 млн.грн.