Збірку соціальних історій «Парасолька» презентують в обласному центрі

19 жовтня о 15:00 у Кіровоградському обласному художньому музеї презентують збірку соціальних історій «Парасолька».

Її мета – привернути увагу до проблем у паліативній допомозі, повідомила Новини Кіровоградщини куратор збірки соціальних історій «Парасолька» Вікторія Семененко.

Збірку презентуватимуть ініціатори та організатори – Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» в рамках проекту «Кропивницький, #ЗнімайРожевіОкуляри».

До збірки ввійшли художні твори громадських діячів, журналістів, волонтерів, лікаря-онколога, онкохворої дівчинки. Автори розкажуть, як готували тексти, як познайомилися із терміном «паліативна допомога», наскільки важливо його розуміти зараз і робити все можливе для надання якісної підтримки паліативним пацієнтам.

— За допомогою літератури ми будемо говорити на гостру соціальну тему. У збірці автори розповідають про боротьбу за життя, відсутність і важливість психологічної та моральної підтримки, проблеми із призначенням знеболенням. Запрошуємо приєднатися на презентацію всіх, кому не байдужа ця складна тема! – коментує Вікторія Семененко.

Під час презентації можна буде придбати видання за 35 гривень. Зібрані кошти передадуть на допомогу тяжкохворим дітям Кіровоградщини.