У Кіровограді відбулася акція – „День коду” (ФОТО)

Громадська організація ТІМО «Відкриті двері» спільно з Кіровоградською обласною бібліотекою для юнацтва, в рамках Тижня кодування ЄС, провела масштабну міську акцію, присвячену програмуванню та інформаційним технологіям — «День коду в Кропивницькому».

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили організатори заходу.

Акція відбулась в рамках ініціативи Meetand Code, яка впроваджується Ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями Tech Soup Europe та Hausdes Stiftensg GmbH за фінансування SAP.

 Тиждень кодування ЄС щорічно проводиться з 7 по 22 жовтня з метою показати молоді, яким цікавим може бути програмування та як можна його використати для втілення ідеї в життя.

Протягом 6 годин учні та студенти навчальних закладів обласного центру брали участь в різних заходах, присвячених програмуванню.

Під час інтерактивної лекції «Біоміметика: запозичення досвіду у природи» учасники дізналися про пристрої, прилади, механізми та технології, ідеї і основні елементи яких запозичені з живої природи.

Учасники воркшопу з паперового програмування не лише дізналися про те, як це- програмувати на папері, але й стали учасниками цікавих конкурсних змагань. Вони відчули себе «попелюшками»,розбираючи клавіші комп’ютерних клавіатур за їх призначенням – системні, функціональні, алфавітно-цифрові та клавіші керування курсором. Працювали дешифраторами та намагалися  запрограмувати робота на проходження певної дистанції.

В змаганнях з алгоритмічного програмування брали участь команди з 4-х шкіл міста – Гімназії ім. Т. Шевченка, Кіровоградського колегіуму, ЗОШ №8 та НВО «Вікторія-П». Переможцем стала команда Гімназії ім. Т. Шевченка.

Про нові технології, сучасне програмування, робототехніку та особливості навчання дізналися учасники заходу під час зустрічі з програмістами та викладачами ЦДПУ та ЦДПУ ім. В. Винниченка.

Можливості сучасних технологій ілюструвала виставка робототехніки та програмного забезпечення, створеного студентами та викладачами ЦНТУ.

Тут можна було побачити роботу 3D-принтеру, який за 7 хвилин друкував герб України; роботи виконували різні дії (навіть танцювали), а також можна було погратися в комп’ютерні ігри, створені студентами.

?