Молодіжні проекти на наступний рік обговорювали у Кіровоградській ОДА

????????????????????????????????????

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося планове засідання ради з питань молодіжної політики при обласній державній адміністрації.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

У її роботі взяли участь лідери громадських організацій та студентського самоврядування області.

Про стан реалізації в області заходів державної молодіжної політики за період з січня по вересень 2017 року учасників засідання поінформувала начальник відділу молодіжної політики та виховної роботи управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Ірина Глобенко. За її словами, цього року на молодіжні програми було передбачено майже 280 тис. грн з обласного бюджету.

Серед непересічних подій, що цього року відбулися в області за активної участі молоді, Ірина Глобенко назвала Всеукраїнську акцію «Потяг Єднання України «Труханівська Січ», наметове таборування «Чорноліська Січ», п’ятиденний збір у місті Кропивницькому Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та обласний молодіжний форум «Молодь Кіровоградщини: здобутки, проблеми, перспективи».

Ірина Глобенко також анонсувала молодіжні заходи, що відбудуться на Кіровоградщин найближчим часом. Так, 21 жовтня представник від області візьме участь в 11-му Конгресі Української асоціації європейських студій, що відбудеться у місті Харкові, та буде присвячений дотриманню європейських спільних цінностей, як запоруки вирішення та трансформації конфліктів. 26 жовтня на Кіровоградщині відбудеться обласний культурний фестиваль «Єдина родина у центрі України», у якому візьмуть участь представники національних меншин області. До Дня студента, у період з 13 по 18 листопада в обласному центрі проходитиме конкурс для студентів вищих навчальних закладів «Студентська ліга».

Члени молодіжної ради також проаналізували проект календарного плану роботи з реалізації державної молодіжної політики в області на 2018 рік, та прийняли його за основу, з урахуванням пропозицій, що надійшли від молодіжних громадських організацій.