Доходи Кіровоградського бюджету виросли на 43 млн гривень

Дохідна частина міського бюджету збільшилася у 2017 році на 43 мільйони гривень.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської міськради.

Міська рада внесла зміни до рішення про міський бюджет і розподілила додаткові надходження.

За інформацією начальника фінансового управління міської ради Любові Бочкової, кошти, отримані від додаткових надходжень, у тому числі 13,4 мільйона гривень державної субвенції, будуть розподілені на виконання важливих заходів у галузях освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, капітального будівництва, транспорту, соціальної підтримки населення.

Управління освіти буде профінансоване додатково на суму 11,2 мільйона гривень, з яких 7,3 мільйона гривень підуть на виплату заробітної плати і стипендій студентам ПТУ, 3 мільйона гривень – на закупівлю спортивного інвентаря для шкільних закладів і один мільйон гривень — на забезпечення інклюзивної освіти.

По галузі «Охорона здоров’я”» фінансування зросте на 2,9 мільйонів гривень: 800 тисяч гривень буде використано на закупівлю витратних матеріалів для гемодіалізного центру і 2,1 мільйона гривень – на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет.

Головне управління житлово-комунального господарства отримає додатково 15,8 мільйонів гривень, у тому числі 6,7 мільйонів гривень державної субвенції на ремонт внутршньодворових територій. Зміни до бюджету передбачають також фінансову допомогу КП «Теплоенергетик» у розмірі 8,4 мільйона гривень. У цю суму входитимуть і 5,5 мільйонів гривень забезпечення гарантії міської ради погашення підприємством реструктуризованого боргу за природний газ у 2017 році. Дев’ять мільйонів гривень додатково будуть профінансовані на капітальний ремонт житлового фонду і 6,3 мільйона гривень – на заходи з благоустрою міста.

Додаткові надходження отримає і управління розвитку транспорту та зв’язку: 13,5 мільйонів гривень підуть на забезпечення перевезення пільгових категорій громадян і закупівлю спеціального автобуса для перевезення дітей з особливими потребами.

Разом із коригуванням бюджету міська рада внесла необхідні зміни і до галузевих програм соціально-економічного розвитку на 2017 рік.