На Кіровоградщині зареєстрували 731 кандидата на перших виборах у громадах

5 жовтня територіальні виборчі комісії завершили реєстрацію кандидатів на посади депутатів та голів місцевих рад на перших виборах в об’єднаних територіальних громадах Кіровоградської області, які відбудуться 29 жовтня 2017 року.

Про це Новини Кіровоградщини повідомила координаторка громадського спостереження ОПОРИ за виборами в області Зоя Лебідь.

За інформацією спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, у шести об’єднаних територіальних громадах області зареєстрували 731 кандидата, що претендують на 132 депутатських місця, та 22 кандидати на посади сільських, селищних та міських голів.

Своїх кандидатів у депутати делегували місцеві осередки таких політичних партій: ВО «Батьківщина» – 131, Аграрна партія України – 108, УКРОП – 96, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 92, Радикальна партія Олега Ляшка – 63, «Наш край» – 36, «Об’єднання «Самопоміч» – 34, «Опозиційний блок» – 31, ВО «Свобода» – 25, Партія пенсіонерів України – 24, Народний Рух України – 10, «Громадянська позиція» – 7, «Громадський рух «Народний контроль» – 5, «Народний фронт» – 2 кандидати у депутати. Шляхом самовисування кандидатами стали 67 осіб.

Найбільше претендентів на одне депутатське місце – у раді Помічнянської міської об’єднаної територіальної громади. Тут зареєстровано 196 кандидатів у депутати на 26 виборчих округів. У Компаніївській селищній об’єднаній територіальній громаді – 136 на 22 округи, у Тишківській сільській об’єднаній громаді – 120 кандидатів на 22 округи, у Смолінській селищній об’єднаній територіальній громаді – 110 на 26 округів, у Первозванівськійсільській об’єднаній територіальній громаді – 102 на 22 округи, у Катеринівській сільській об’єднаній територіальній громаді – 67 претендентів на 14 округів.

Кандидатами на сільських, селищних та міських голів є переважно самовисувнці – 17 осіб. На посади голів також претендують два представники партії УКРОП та по одному кандидату від ВО «Свобода», партій «Громадянська позиція» та «Наш край».

Найбільше кандидатів претендує на посаду селищного голови Смолінської громади – шестеро осіб. Зазначимо, що на момент реєстрації кандидатів претендентів було семеро, однак одна кандидатка відмовилася від подальшої боротьби за посаду сільського голови і продовжить участь у виборчому процесі кандидатому депутати селищної ради.

Зареєстровано також по чотири кандидати на посади голів Помічнянської міської об’єднаної громади та Тишківської сільської об’єднаної громади. На посади сільських голів Первозванівської та Катеринівської громади претендує по троє кандидатів. Лише з-поміж двох кандидатів обиратимуть голову Компаніївської селищної об’єднаної територіальної громади.