Цьогоріч аграрії області недобрали близько 300 тонн ранніх зернових

В облдержадміністрації відбулося засідання тристоронньої соціально-економічної ради за участі першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка, голови Федерації профспілок області Максима Баланенка та голови правління обласного об’єднання організацій роботодавців Павла Штутмана.
Члени тристоронньої ради та учасники засідання обговорили чотири питання, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.
Про попередні підсумки збирання врожаю 2017 року поінформував директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк. За його словами, основний фактор, який вплинув на урожай цього року – несприятливі погодно-кліматичні умови. Зважаючи на це, аграрії області недобрали близько 300 тисяч тонн ранніх зернових (порівняно із середнім урожаєм попередніх років) – зібрано 1 мільйон 318 тисяч тонн при середній урожайності 32 центнера з гектара.
Директор профільного департаменту зауважив, що сьогодні на Кіровоградщині триває збирання зернових та технічних культур. За прогнозами, загальний показник урожаю зернових культур в області складе близько 2 мільйонів 800 тисяч тонн, у тому числі – 1 мільйон 500 тисяч тонн кукурудзи. Аграрії також планують зібрати близько 1 мільйона 150 тисяч тонн соняшника, понад 170 тисяч тонн сої.
Посадовець зазначив, що вже розпочато посів озимих культур. Нині фахівці галузі, зважаючи на погодні умови, роблять відповідні корегування, використовують розробки науковців.
Зібраний цього року урожай, за словами директора профільного департаменту, забезпечить продовольчу безпеку області.
Під час засідання тристоронньої ради також розглянули питання виконання розділу ІІ «Оплата праці» Територіальної угоди між обласною державною адміністрацією, обласним об’єднанням організацій роботодавців та Федерацією профспілок області на 2014—2017 роки, заслухали та обговорили інформацію про стан розвитку і підтримки малого і середнього підприємництва в області та в місті Кропивницькому, а також питання забезпечення ринку праці кваліфікованими робітниками. За результатами обговорення члени тристоронньої ради прийняли відповідні рішення.