Педагогів Кіровоградщини привітали з нагоди професійного свята

В обласній філармонії відбулися урочистості та святковий концерт до Дня учителя – професійного свята педагогів, яке традиційно відзначають у першу неділю жовтня. Під час урочистої частини освітян області привітали голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова облради Олександр Чорноівненко, начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський та голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Світлана Скалько.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

– Для мене почесно вітати з професійним святом своїх партнерів із розбудови нашої держави, інтелектуальну еліту Кіровоградщини – багатотисячну родину наших педагогів, які виховують дітей і формують майбутнє країни, – наголосив Сергій Кузьменко. – Учитель навчає юне покоління багатьох важливих речей, зокрема, бути патріотами своєї держави і разом з цим поважати інші народи і культури, учитель формує українське суспільство як рівноправного члена Європейського простору. Переконаний, що ми з вами впевнено рухаємося у правильному напрямі.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що вже є багато здобутків на шляху побудови європейського майбутнього нашої держави – ратифікована Угода про асоціацію України з ЄС, прийнято рішення про введення Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

– Твердо переконаний у тому, що з такими фахівцями як ви, ми побудуємо потужну державу, оскільки маємо для цього можливості, – зауважив Сергій Кузьменко. – Держава впродовж останніх років чимало зробила для того, щоб підняти престижність професії вчителя. Ми цю роботу будемо продовжувати і в 2018-ому році. Ваші заробітні плати будуть і надалі зростати, а умови, у яких ви навчаєте дітей, покращуватимуться. Вітаю вас зі святом і щиро дякую за ваш вклад у розбудову нашої держави.

Голова облдержадміністрації разом з головою облради вручив обласну педагогічну премією імені Василя Олександровича Сухомлинського цьогорічним лауреатам – Олені Балубі (вчителю іспанської мови навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній заклад І-ІІІ ступенів № 9 – спеціалізована школа» Олександрійської міської ради), Ірині Гарасюті (викладачу спеціальних дисциплін державного вищого навчального закладу «Олександрійський політехнічний коледж»), Олександру Дрєєву (науковому керівнику секції «Інформатика» та «Технології програмування» Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв) Кіровоградської обласної ради), Ганні Дудіч (вчителю англійської мови НВО «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І ступеня «Гармонія» — гімназія ім. Тараса Шевченка – Центр позашкільного виховання «Контакт» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області») та Валентині Плецькій (директору Глодоської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Новоукраїнської районної ради).

Посадовці також вручили обласні премії педагогам Кіровоградщини, які підготували переможців інтелектуальних змагань Всеукраїнського рівня, та керівникам навчальних закладів, учні яких здобули найбільшу кількість призових місць у ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів та у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Багато освітян отримали грамоти та подяки обласної ради та обласної державної адміністрації.

Начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський, привітавши колег-педагогів зі святом, вручив відзнаку Національної академії педагогічних наук України медаль «Григорій Сковорода» та Почесну грамоту Всеукраїнської асоціації Василя Сухомлинського голові обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Світлані Скалько.

Кращі освітяни Кіровоградщини отримали грамоти та подяки Міністерства освіти і науки України та відзнаки профільного управління облдержадміністрації.