На оновлення Олександрійського театру ДФРР виділив 9 млн гривень (ФОТО)

У рамках робочої поїздки з інспекції ремонту та будівництва доріг, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко ознайомився із ходом ремонтних робіт Олександрійського міського театру.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Будівля є пам'яткою архітектури і вже давно потребувала ремонту. Цього року з Державного фонду регіонального розвитку на оновлення театру було виділено близько 9 мільйонів гривень. Нині підрядники завершують зовнішній ремонт будівлі. З квітня цього року перекрито дах, встановлено нові вікна та двері, вирівняно стіни, очищено фасад. Нині робітники проводять облицювальні роботи, які планують завершити протягом місяця.

У найближчих планах – розробка проектно-кошторисної документації на внутрішні роботи, які будуть проводитися уже в 2018 році.

– Ми знайшли можливість через Державний фонд регіонального розвитку підтримати Олександрію, яка, на жаль, не мала у своєму бюджеті коштів на ремонт театру. Було виділено кошти на реалізацію цього гарного проекту, – зауважив Сергій Кузьменко. – На сьогодні є кошти для завершення зовнішніх ремонтних робіт, зовні ця будівля уже цього року матиме дуже гарний вигляд. Наступного року будемо вивчати як фінансові можливості міста Олександрії, так і можливості різних фондів, щоб завершити цей проект.