Затримали чоловіка через якого вийшла з ладу система кондиціонування в обласному художньому музеї (ФОТО)

В обласному центрі працівники поліції викрили зловмисника, який причетний до майже 10 крадіжок.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Злодій викрадав мідні трубки, під’єднанні до кондиціонерів на будівлях в обласному центрі. Внаслідок одного зі злочинів, скоєного у липні, з ладу вийшла система кондиціонування місцевого музею, що, окрім завданих матеріальних збитків, спричинило загрозу належному збереженню експонатів.

«Із відповідною заявою до поліції звернулося керівництво музею. Однак цей випадок виявився непоодиноким. На одній із камер відеоспостереження злодій «засвітився». З допомогою відеозапису та проаналізувавши способи вчинення крадіжок, працівники поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 28-річний раніше судимий містянин. На рахунку злодія близько 10 аналогічних крадіжок із будівель магазинів та розважальних закладів», — повідомив начальник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко.

Встановлено, що зловмисник «працював» уночі. Крадені металеві фрагменти злодій продавав за 100 гривень.

За цими фактами триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, вночі, 4 липня, невідомий пошкодив систему кондиціонування в обласному художньому музеї. Через що виникла загроза належного зберігання експонатів.