Всеукраїнський табір "Розумівка – Холодний Яр зібрав понад півсотні дітей (ФОТО)

????????????????????????????????????

Поблизу села Розумівки Олександрівського району відкрили Всеукраїнський табір "Розумівка – Холодний Яр.

Він розташовано в історичному місці – у лісовому урочищі на околиці села, де знаходиться могила отамана Чорного Ворона – Миколи Скляра і його побратимів, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на ОДА.

У часи української революції в урочищі під час бою із більшовиками полягли близько трьохсот повстанців. Згодом ці події лягли в основу історико-документального роману Юрія Горліса-Горського «Холодний Яр».

Понад 60 дітей із Кіровоградщини та інших областей проживають у наметовому містечку. Військово-патріотичні заходи на базі табору триватимуть протягом чотирьох днів. Серед тренерів – й військові 3-го окремого полку спецпризначення.

Для учасників табору також організовують заходи історичного і культурно-просвітницького характеру, зокрема, екскурсії, відвідування музею «Холодного Яру» та Свято-Хрестовоздвиженської церкви.

Довідково:

З 2015 року в області діє проект «Захисник Кіровоградщини», у якому були задіяні понад 3 тисячі молодих людей, які пройшли тактичні військові навчання, виробили навики з надання першої медичної допомоги, поглибили знання з історії України.