Кіровоградці святкують 263 річницю міста (ФОТО)

Сьогодні вранці перед міською радою зібрались сотні містян, керівництво області та міста, депутати, підприємці, військові, спортсмени, духовенство, трудові та творчі колективи, аби разом відзначити День міста.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

З черговою річницею рідного містян привітав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

«Сьогодні ми бачимо розвиток країни, розвиток Кропивницького. Три роки тому в Українському парламенті синхронно з парламентом ЄС був прийнятий історичний документ, який раз і назавжди підтвердив, що Україна рухається в Європейський Союз. І вже 1 вересня ми стали свідками, що угода почала діяти. Наші підприємства працюють з європейськими країнами, а громадяни отримали право вільно відвідувати Європу» – зауважив керівник області.

"Сергій Кузьменко подякував військовим, які упродовж трьох років героїчно відстоюють суверенітет держави, щоб громадяни України відчули, що вони є незалежною нацією.
"Він також підкреслив вагому роль реформи з фінансової децентралізації для розвитку місцевого самоврядування.

"«Наші міста отримали право самостійно вирішувати місцеві проблеми». За його словами, лише за останні три роки в охорону здоров'я міста і області вкладено сотні мільйонів гривень.

"Сергій Кузьменко відзначив зусилля міського голови Андрія Райковича і депутатського корпусу, спрямовані на розвиток міста. «Дякую кожному, хто щодня на своєму робочому місці докладає зусиль для того, щоб наше місто і наша країна ставали кращими», — сказав Сергій Кузьменко.

"Голова ОДА разом з головою обласної ради вручили нагороди та почесні відзнаки кращим працівникам та трудовим колективам міста.

"Чудовою традицією на День міста стали смачні сюрпризи. Цього року кулінарні майстри спекли до свята велетенську шарлотку «Рум'яні щічки» вагою у 263 кілограми.