На 200 балів ЗНО здали троє випускників з Кіровоградщини

ЗНО цього року на Кіровоградщині здавали 5797 учасників, п’ята частина яких – це випускники минулих років.

Про це повідомив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський, інформують Новини Кіровоградщини.

«Цьогорічні підсумки ЗНО дещо покращили позиції Кіровоградщини по Україні за базовими предметами», — відзначив посадовець. Достойні місця в держаному рейтингу область зайняла за підсумками ЗНО з французької мови (2 місце) та німецької мови (6 місце).

Як і у попередні роки Кіровоградщина має трьох випускників, які здобули найвищий бал тестування. Зокрема, 200 балів з історії України отримав учень ліцею-школи «Вікторія-П», з географії – гімназист з школи мистецтв Анатолія Короткова, з математики – учень ліцею інформаційних технологій.

Як зауважив Володимир Таборанський, найкращі показники за результатами зовнішнього незалежного оцінювання продемонстрували випускники з обласного центру, Олександрії, Світловодська, Гайворонського району та Маловисківської ОТГ. Значне відставання за всіма предметами зафіксували серед учнів Компаніївського, Світловодського, Кіровоградського, Благовіщенського та Устинівського районів.

 

За матеріалами сайту ОДА.