Колеги депутата Смірнова запропонували громаді ініціювати його відкликання

Конфлікт між депутатом Кіровоградської міської ради Володимиром Смірновим і очільником обласного центру Андрієм Райковичем отримав продовження у дискусії в сесійній залі сьогодні, 4 вересня.

Володимир Смірнов назвав порушення кримінальної справи проти нього «за начебто побиття посадової особи» політичною репресією, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на прес-службу міськради.

— І це політичні репресії часів Януковича. І якщо так продовжиться — наступними кроками будуть заходи фізичної дії до політичних опонентів, — заявив Володимир Смірнов.

У свою чергу, депутат Олег Краснокутський оприлюднив заяву політичної фракції «Наш край». У заяві говориться про цілеспрямовану провокацію конфліктної ситуації з боку Володимира Смірнова в кабінеті міського голови.

— Виходячи з кабінету пан Смірнов вдарив міського голову головою в обличчя. У Володимира Олександровича банально не витримали нерви чи він хотів спровокувати міського голову? – зробив припущення Олег Краснокутський. — Відповідь на ці питання має дати слідство. Ми, як депутати міської ради вважаємо, що поведінка Володимира Смірнова є ганебною та знаходиться поза межами депутатської та людської гідності.

Депутати від фракції «Наш край» також звернулися до правоохоронних органів з проханням провести швидке та об’єктивне розслідування подій, що відбулися у міській раді 1 серпня. Колеги Володимира Смірнова також вважають, що він має принести вибачення територіальній громаді та міському голові за порушення норм депутатської етики. А члени територіальної громади можуть розглянути питання доцільності перебування Володимира Смірнова у статусі депутата міськогої ради шляхом ініціювання процедури відкликання за народною ініціативою.

Нагадаємо, інцидент стався у кабінеті Райковича. Голова заявив, що Смірнов його вдарив. Депутат каже, що спіткнувся. Як це було, пропонуємо подивиться в сюжеті.