На соціально важливі об'єкти з обласного бюджету спрямують 85 мільйонів гривень

Цього року з обласного бюджету на фінансування важливих проектів та заходів спрямують 85 мільйонів гривень.

Серед пріоритетів – виділення коштів на галузь охорони здоров'я та на ремонт і будівництво доріг, повідомили Новини Кіровоградщини в ОДА.

– Ми плануємо створити комфортні умови для пацієнтів і персоналу у двох корпусах обласної лікарні, а також реалізувати масштабний проект з ремонту хірургічного відділення обласного онкологічного диспансеру – маємо стовідсоткове фінансування цього проекту, – підкреслив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

За його словами, незабаром завершаться усі підготовчі роботи і керівництвом обласного онкологічного диспансеру буде організовано ремонт таким чином, щоб не зупиняти процес надання пацієнтам медичних послуг. Передбачені також кошти на закупівлю обладнання для закладу.

Серед інших пріоритетних напрямів, на які буде спрямовано додаткові кошти з обласного бюджету, очільник облдержадміністрації назвав створення належних умов для занять фізкультурою і спортом, підготовку геріатричних будинків-інтернатів та інших соціальних об’єктів до роботи в осінньо-зимових період.

Стосовно ремонту та будівництва доріг Сергій Кузьменко відзначив:

– В області проводяться роботи на багатьох об’єктах. Це і дорога державного значення, яка сполучає Маловисківський і Новоукраїнський райони, і дорога на Новомиргород, і об’їзна навколо Знам'янки, і ремонт мосту біля Олександрії та будівництво дороги на Дніпро. Усі ці об’єкти масштабні.

Голова облдержадміністрації доручив керівництву Служби автодоріг в області уточнити графіки проведення робіт з урахуванням того, що погодні умови будуть сприятливими для ремонту лише у найближчі два місяці. Також наголосив на необхідності визначення маршрутів, якими рухатиметься великоваговий транспорт у напрямку міста Дніпро на період ремонту мосту, щоб не створювати дискомфорту жителям Олександрії.