У Кіровограді обговорювали Закон України «Про державну службу»

????????????????????????????????????

На засіданні «круглого столу» обговорили стан впровадження Закону України «Про державну службу».

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Обговорення відбулося за участі начальника міжрегіонального управління Нацдержслужби у Полтавській та Кіровоградській областях Володимира Люльки та керівників служб управління персоналом структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств і відомств в області.

Засідання проводилося у рамках постійно діючого семінару «Актуальні питання управління персоналом та проходження державної служби у місцевих органах виконавчої влади» в ДНЗ «Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій».

Під час засідання Володимир Люлька зазначив, що вже минуло більше року відтоді, як вступив у дію новий Закон України „Про державну службу”. Посадовець підкреслив, що Закон працює і за ключовими аспектами «виправдовує себе». Усі проблемні моменти, які було виявлено за рік, планується усунути, законодавчо урегулювати. Для цього вже розроблено спеціальний законопроект, який буде розглянуто у парламенті.

За його словами, безумовним кроком вперед є запровадження відкритих конкурсів на всі посади державної служби. Це нова філософія вступу на державну службу, оскільки оцінюються і вимірюються передусім особистісні компетенції кандидата на посаду. Виправданим кроком є запровадження нової моделі оплати праці державних службовців. Суттєві зміни відбулися і в процедурі притягнення державного службовця до дисциплінарної відповідальності, оскільки з метою нівелювання суб’єктивної думки керівника передбачено створення дисциплінарних комісій з розгляду дисциплінарних справ.

Начальник міжрегіонального управління Нацдержслужби у Полтавській та Кіровоградській областях також надав керівникам служб управління персоналом конкретні рекомендації щодо застосування норм Закону України «Про державну службу» на практиці.