У рамках операції „Літо” більше 300 жителів області попалися на вчиненні адмінпорушень

У рамках операції «Літо» працівники поліції викрили у вчиненні адміністративних порушень більше 300 громадян.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Зокрема до відповідальності притягнуто понад 165 батьків або осіб, що їх замінюють, за невиконання обов’язків щодо виховання дітей та ще кількох дорослих – за доведення неповнолітніх до стану сп'яніння.

Також у ході профілактичних заходів поліцейські викрили 6 громадян, які реалізовували алкогольні напої та тютюнові вироби особам, що не досягли 18-річного віку. Їх притягнуто до відповідальності за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення. До відповідних органів влади направлено подання щодо позбавлення підприємців ліцензій за порушення правил торгівлі.

Крім того, працівники ювенальної превенції відвідують дітей, які перебувають на обліках в органах поліції. Уже перевірено більше 190 таких неповнолітніх.

Із початку літа до територіальних підрозділів поліції надійшло 65 звернень із приводу встановлення місцезнаходження 65 дітей, з яких 3 неповнолітніх було розшукано у період часу понад добу, інших – протягом доби.

У період літнього оздоровчого сезону працівники поліції також приділяють увагу правовому вихованню підростаючого покоління. Під час перебування неповнолітніх у таборах для них проводять лекції та профілактичні бесіди на правову тематику щодо попередження негативних явищ у молодіжному середовищі з наданням відеофільмів відповідного змісту.