На Кіровоградщині бійці АТО вже оформили у власність майже 6 тисяч земельних ділянок

Від часу запровадження ініціативи Урядом щодо виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції у складний для країни час на сьогодні у Кіровоградській області учасники АТО вже завершили процес оформлення у власність 5915 земельних ділянок.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі ГУ Держгеокадастру в області.

Проекти землеустрою затверджені на ділянки загальною площею понад 11 тисяч гектарів.

Найбільшу кількість земельних ділянок військовим надали у Новомиргородському (764 – площею 1,5 тис. га), Кіровоградському (715 – площею 1,3 тис. га) районах.

У цілому середній розмір наданих у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства складає 1,86 га.В області учасники АТО та члени родин загиблих військовослужбовців отримали 9454 дозволи на розроблення проектів землеустрою для відведення землі. Після завершення процедури оформлення земельних ділянок військові отримають у власність землі загальною площею понад 17,6 тис. гектарів.

За даними Держгеокадастру, в Україні у власність учасникам антитерористичної операції в Україні загалом надано 59 967 земельних наділів, із яких кожна 10 ділянка –  на Кіровоградщині, тобто кожний 7 гектар наданий у нас в області.

Землевпорядники Кіровоградщини зарезервували для потреб військовослужбовців, які виявлять бажання отримати земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності на території регіону, 1,79 тис. га земель.