У Кіровограді встановлять тестові рамки — розпилювачі

Рамки – розпилювачі води – ефективний засіб протидії спекотній погоді з’являться у Кропивницькому вже цього літа.

Дві таких рамки будуть встановлені на території міста найближчим часом. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 14 серпня.

— Ми вивчили досвід інших міст, і виготовили дві рамки – розпилювачі, — відзначив Олександр Мосін. – Попередньо, одну плануємо встановити біля пам’ятника Наталці – Полтавці, іншу – на площі Героїв Майдану, поряд з фонтанами. Спеціалісти міськводоканалу допоможуть з підключенням конструкцій.

За прогнозом метеоцентру, в Кіровограді ще будуть «гарячі» дні, тож комунальники вирішили не відтягувати випробування таких пристроїв до наступного року, звернув увагу секретар міської ради андрій Табалов.

— Ми виготовили прототипи рамок – розпилювачів і вони будуть проходити своєрідне тестування на вулицях обласного центру. – підкреслив Андрій Табалов.

– Тепер вже мешканці міста, журналісти у соцмережах, на сторінках ЗМІ можуть висловити свою думку щодо самої конструкції та місць їх встановлення. Усі критичні зауваження будуть ретельно проаналізовані і враховані наступного року.