Кіровоградські чиновники просять прискорити ремонтні роботи на комунальних об'єктах

Темпи будівельних і ремонтних робіт на об’єктах комунальної власності необхідно пришвидшити.

На цьому наголосив секретар міської ради Андрій Табалов під час наради з керівниками виконавчих органів сьогодні, 14 серпня, повідомляється на сайті Кіровоградської міськради.

— Якщо графік ведення будівництва житлового будинку по вулиці Жадова ведеться відповідно до графіків, то у деяких закладах освіти ремонтні роботи відстають від запланованих термінів, — відзначив Андрій Табалов. – Після інспекційної поїздки закладами я звернув увагу їх керівників, що на робочих місцях перебувають один – два робітники. Зрозуміло, що такими силами до 1 вересня ремонти виконати не вдасться.

Секретар міської ради доручив керівникам відповідних виконавчих органів взяти під особистий контроль терміни виконання ремонтних робіт. Крім того, Андрій Табалов відзначив виявлені факти безгосподарності відповідальних осіб у школах.

— У спортивному залі ЗОШ №30 ведеться капітальний ремонт, а все спортивне знаряддя залишилося складеним у центрі приміщення, під купою пилу, бруду, — звернув увагу секретар міскради. – Міський голова неодноразово вказував на такі недоліки у роботі: сьогодні ми вклали 1,5 мільйона гривень на оновлення спортивної зали, а вже завтра доведеться відшукувати у міському бюджеті сотні тисяч на закупівлю нового обладнання, оскільки існуюче після зберігання у таких умовах не можна буде нормально і безпечно експлуатувати.

На думку Андрія Табалова, організаторам конкурсів на виконання ремонтних робіт через систему «Прозорро» варто взяти на облік усіх підрядників, які занижують кошториси, а потім ігнорують терміни виконання ремонтів і не дотримуються належної якості.