Призери Дефлімпійських ігор отримали винагороди

Сьогодні, 2 липня, в обласному центрі відбулась урочиста зустріч з призерами ХХІІІ літніх Дефлімпійських ігор в місті Самсун (Туреччина) та їх наставниками.

Серед 218 спортсменів, які представляли Україну на світових змаганнях, четверо – представники Кіровоградщини, на рахунку яких 13 медалей, повідомили Новини Кіровоградщини в ОДА.

Першу золоту нагороду для збірної України завоював Олександр Костик (майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової), який до того ж встановив рекорд Дефлімпійських ігор. Гарний результат у стрільбі показав і Сергій Фомін (заслужений майстер спорту України зі стрільби кульової), здобувши срібну та бронзову медалі.

Найчастіше на п’єдестал переможців піднімалася Ірина Терещенко (заслужений майстер спорту України з плавання), вона додала до скарбнички української збірної 4 срібні та 4 бронзові нагороди. Дві бронзи у змаганнях виборола плавчиня Дар'я Тарасенко (майстер спорту України з плавання). До престижних змагань спортсменів підготували тренери Олена Ібрагімова та Олена Кузнєцова.

Від обласної та міської влад спортсменам та їх тренерам вручили сертифікати на отримання грошової винагороди.

Згідно із рішенням голови облдержадміністрації та голови обласної ради, за золоту медаль передбачили нагороду у сумі 60 тис. грн, за срібну – 50 тис. грн, за бронзову – 40 тис. грн. Тренери отримають по 50% від суми за кожну медаль. Таке ж заохочення передбачено для призерів і з міського бюджету.