«Кіровоградтепло» до опалювального сезону готове на 60%

Обсяг виконаних робіт з підготовки теплового господарства до роботи в зимовий період на ДП «Кіровоградтепло»  виконали на 60 %.

Про це Новини Кіровоградщини повідомила адміністрація підприємства.

Зокрема, проведені роботи з ремонту дільниць теплових мереж по вулицях Волкова, Маланюка, Пацаєва, Попова, Соборній, Академіка Тамма, Героїв України, Глінки,  Комарова, Полтавській, Васнецова, Кропивницького, Миру.

На транспортних магістралях та дорогах, на тротуарах, газонах, майданчиках біля освітніх закладів та на територіях, прилеглих до міських організацій  і установ замінили 18 люків теплових камер. З метою економії енергоресурсів, провели заміну 2-х сітьових насосів Д-1250-125, виконали хімічну та механічну очистку 16 котлів.

Автопарк підприємства теж готується до стабільної робити в зимовий період: провели техогляд та страхування машин, відремонтували 12  одиниць транспорту, в тому числі спеціалізованої техніки, перевірили стан  готовності до роботи в зимовий період  резервного джерела живлення — пересувної дизельної електростанції, потужністю  37,5 Квт.

„Колектив підприємства виконує усі завдання по підготовці теплового господарства до роботи в зимовий період, тому є впевненість у тому, що і цього року ДП «Кіровоградтепло» розпочне опалювальний сезон вчасно  з отриманням Акту готовності у встановлені  законодавством терміни”, — йдеться в повідомленні.

І дадають: „Технологічна готовність підприємства до нового опалювального сезону не гарантує його безпроблемного початку – стабільне проходження опалювального сезону залежить  від своєчасних розрахунків підприємства  за спожитий природний газ  та отримання лімітів газу для   забезпечення роботи котельних у штатному режимі. Борги споживачів -  основна проблема у поточному періоді."

На виконання постанови Кабінету Міністрів України, підприємство відкрило спеціальний рахунок в Ощадбанку для розрахунків за спожитий природний газ,  з якого  автоматично знімаються кошти від  усіх платежів за послуги теплопостачання, що надходять від населення, бюджетних установ та інших споживачів. У складі споживачів теплової енергії ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» населення  складає  74% і на цей час заборгованість споживачів цієї категорії  сягає майже 44 млн грн.

Довідково:
ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» експлуатує 19 опалювальних котелень потужністю 733,7 МВт та 25 центральних розподільчих теплопунктів. Вони забезпечують теплом  610 житлових будинків загальною площею близько 924,434 тис. квадратних метрів із загальною кількістю абонентів – 20593 , 25 дитячих садків, 15 шкіл, 19 медичних закладів, 10 професійних і вищих навчальних закладів та 145 підприємств  та установ,  що розташовані у житлових будинках. Загальна довжина теплотрас перевищує 155,6 кілометрів, кількість теплових камер – 480.

На технічному обслуговуванні — опалювальні котельні Будинку дитини та психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням загальною  потужністю 4,1 МВт.