На Кіровоградщині поліцейські за кілька годин розшукали неповнолітню втікачку

На Кіровоградщині поліцейські разом із місцевими жителями  протягом 6 годин розшукували зниклу неповнолітню.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

У результаті знайти 14-річну «втікачку», яка пішла з дому через конфлікт у родині, вдалося живою і неушкодженою. Нині з дитиною працюватимуть психологи. Роз’яснювальну роботу поліцейські проведуть також і з родичами неповнолітньої, аби допомогти рідним людям знайти порозуміння та більше не доводити ситуацію до крайнощів.

Тривожне повідомлення про зникнення жительки Устинівського району надійшло до поліції 15 червня близько 16-ї години. Дільничному інспектору поліції зателефонували родичі дівчинки, які повідомили, що вже добу самостійно шукають дитину, однак не можуть ніде її знайти.

Керівником Устинівського відділення поліції Віктором Московцем було негайно прийнято рішення про збір особового складу за сигналом «тривога». Правоохоронці у повному складі були готові до активних пошуків.  Так само на допомогу негайно відгукнулися працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, військкомату. Відгукнулися на прохання про допомогу активні представники громади. Голова фермерського господарства села Криничного Володимир Петренко направив на місце пригоди для організації пошуків усіх працівників, задіяних на будівельних роботах та зборі урожаю. Місцевий єгер Руслан Кравченко скликав своїх колег та мисливців. На пошуки дитини відгукнулися також голова селищної ради села Криничного, директор школи, де навчається дівчинка. Відгукнулася і місцева служба таксі, прийшли усі небайдужі мешканці села, друзі та однокласники дівчинки разом зі своїми батьками.

Обхід і ретельну перевірку території спільно з поліцейськими проводили близько 80 осіб. За 6 годин активного пошуку зниклу 14-річну дівчинку вдалося знайти.

Як з’ясувалося, дитина майже дві доби переховувалася на горищі покинутого будинку і не наважувалася виходити зі своєї «схованки». Почувши голос однокласників, які разом із поліцейськими перевіряли будівлю, дівчинка наважилася відгукнутися.

Пересвідчившись, що з дитиною все добре, поліцейські передали неповнолітню психологам.