Боти з РФ, ЛНР і Криму зробили з Чорноіваненка лідера громадської думки у соцмережі

Користувачі Facebook із прописко РФ, ЛНР та окупованого Криму зробили з голови Кіровоградської обласної ради Олександра Чорноіваненка лідера громадської думки в опитуванні організації «Славетна Україна», пише «Весь Кіровоград» у своїй статті «Москва, «ЛНР» та окупований Крим – за Чорноіваненка».

Зокрема автори зауважують, що вчора розпочалося фінальне голосування. За задумом ініціаторів, його результати мають визначити лідерів громадської думки обласного центру у соціальних мережах. У коментарях можна було віддати свій голос за переможців першого туру.

«У першому турі за версією громадської організації перемогли промисловець Павло Штутман, колишній мер-комуніст Володимир Пузаков, а також колишній та теперішній керівники обласної організації партії «Батьківщина» Валерій Кальченко та власне Олександр Чорноіваненко, прізвище якого вказано з помилкою. У підсумку голова облради показав другий результат. Голоси за нього віддали зокрема користувачі з Москви, Новокузнецька що у Кемеровській та Старого Осколу в Бєлгородській області РФ, Пермі, П’ятигорська, Казані в Татарстані, Іжевська в Удмуртії, а також з Антрациту на окупованій частині Луганщини та Сак у Криму», – пише «ВК» і додає, що згідно з даними фахівців інтернет-маркетингу, у російськомовному сегменті мережі існує маса так званих «автоматичних сервісів з просування у соціальних мережах» або бірж ботів, які в тому числі продають коментарі, «лайки» та інші дії, що впливають на ранжування сторінок і постів алгоритмами соцмереж і пошукових систем.