У Кіровограді презентували передпроектну пропозицію реконструкції Набережної Інгулу

У міській раді презентували передпроектну пропозицію реконструкції Набережної Інгулу на засіданні робочої групи під головуванням заступника міського голови Олександра Грабенка.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Передпроектний документ, що визначає основні технологічні та будівельні рішення реконструкції Набережної від вулиці Київської до вулиці Михайлівської, представив архітектор Володимир Рак. Він визначив також першочергові завдання в ході підготовки проекту.

— Після затвердження ТЕО та проведення експертизи буде визначена перша черга проектування для того, щоб у найближчі кілька років можна було розпочати будівельні роботи, — підкреслив Володимир Рак. — Тому зараз головна задача — провести геолого-геодезичні розвідки та технічне обстеження Набережної.

Щодо зонування території Набережної, то починаючи від вулиці Київської до Вокзальної передбачається облаштування саду районного значення, який за площею сягатиме більше 3-х гектарів. Проектом також запланована пляжна зона, а на Козачому острові буде створений урбанізований дитячий парк. Також архітектор повідомив, що на протилежному березі Інгулу пропонується створити музей просто неба, який за своїми розмірами матиме близько 4-х гектарів. Володимир Рак відзначив, що розпочнуться проектні роботи зі спортивного парку, який вже існує, але його планують урізноманітнити додатковими спортивними майданчиками і зробити доступнішим для громади міста. А на протилежному боці до вулиці Островського проектом передбачене облаштування фестивальної зони з об’єктами молодіжного значення. Через всю зону проходитимуть пішохідні та велодоріжки. За підрахунками архітектора робота над проектом реконструкції Набережної триватиме близько року.

Під час засідання також свої проекти презентувала талановита молодь Кропивницького. Молода архітекторка представила власний проект реконструкції Набережної, а ІТ-фахівець — пристрій з очистки річок від сміття. Володимир Рак схвально оцінив ідеї ініціативної молоді та відзначив, що більшість із них збігається з його власними напрацюваннями. Архітектор запропонував об’єднати зусилля і разом продовжувати розробку проекту з реконструкції Набережної.

— Ми відкриті для всіх пропозицій, — зазначив Олександр Грабенко. — Адже ми маємо на меті розробити такий проект, щоб у майбутньому Набережна була цікавим місцем відпочинку для всієї громади міста.

У підсумку робоча група взяла за основу запропоноване техніко-економічне обґрунтування, а остаточне рішення буде ухвалене під час наступного засідання комісії, запланованого на наступному тижні.