В обласному театрі ляльок призначили головного режисера (ФОТО)

У Кіровоградському академічному обласному театрі ляльок призначили головного режисера.

Ним став актор Черкаського драмтеатру ім. Т.Шевченка Олександр Кузьмин, повідомила Новини Кіровоградщини адміністрація театру.

Кіровоградські лялькарі протягом десятиліть працювали без головного режисера. У лютому 2018 року у театрі відбувся конкурс на творчі посади, у тому числі, і головного режисера. Єдиним претендентом на цю позицію був заслужений артист України Олександр Кузьмин. Комісія одноголосно ухвалила його на цю посаду.

Свою режисерську діяльність він розпочав під час навчання на акторсько-режисерському факультеті Харківського державного інституту мистецтв ім.І.Котляревського, на кафедрі театру ляльок, яку вів заслужений артист України Леонід Попов (у 70-х починав свою діяльність у нашому театрі).

Після закінчення вишу, Олександр понад десять років працював режисером-постановником та в.о. головного режисера в Закарпатському обласному театрі ляльок (м. Ужгород), потім головним режисером в Івано-Франківському та Черкаському обласних театрах ляльок.

За роки діяльності здійснив понад 50 постановок, п'ять з яких — у Кіровограді. Написав кілька дитячих п’єс, що з успіхом ідуть на вітчизняних театральних сценах. Неодноразово брав участь у міжнародних фестивалях театрів ляльок в Україні, Росії та Білорусі.

У 2007 році отримав Гран-Прі за виставу «Івасик-Телесик» на Вінницькому фестивалі театрів ляльок «Подільська лялька». У 2008-у Олександр потрапив у проект Андрія Жолдака «Lenin Love Stalin Love» і з того часу майже десять років служив актором Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.Т.Шевченка. За вагомі творчі досягнення у 2009 році Олександр отримав звання заслужений артист України.

У найближчих планах режисера – створення студії при театрі, щоб мати змогу виховати власні талановиті кадри.