Під час обшуків у шести жителів Кіровоградщини поліцейські знайшли гранати, пістолет та близько сотні набоїв (ФОТО)

На Кіровоградщині поліцейські в рамках операції «Зброя та вибухівка» провели обшуки в кількох районах області.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

У результаті вжитих заходів із незаконного обігу вилучено предмети, схожі на гранати РГД-5, Ф-1, запали, обріз гладкоствольної рушниці, пістолет ПМ зі знищеним маркувальним номером та близько сотні набоїв, у тому числі до автоматичної та напівавтоматичної зброї. Вилучене направлено для проведення експертиз, власникам заборонених предметів загрожує кримінальна відповідальність.

Під час проведення профілактичних заходів поліцейські отримали інформацію за фактами зберігання заборонених предметів жителями Новоукраїнського, Кіровоградського, Знам’янського, Світловодського, Маловисківського, Долинського та Добровеличківського області. У ході перевірки – інформація знайшла своє підтвердження.

Так, у двох раніше судимих громадян, які крім зберігання боєприпасів, підозрюються ще й у скоєнні майнових злочинів, у рюкзаку було виявлено та вилучено предмет циліндричної форми, схожий на гранату та підривач до неї, а в житловому приміщенні, в шухляді столу – набої до автоматичної зброї. З пояснень осіб, вони знайшли заборонені речі у лісосмузі за межами населених пунктів зовсім випадково.

У 45-річного жителя одного з сіл Кіровоградського району, який вже потрапляв у поле зору поліцейських за підозрою у скоєнні крадіжок, у ході санкціонованого обшуку, під ліжком, було виявлено та вилучено предмет, схожий на Пістолет Макарова, калібру 9мм споряджений 8 набоями.

Житель Долинського району переносив у сумці обріз гладкоствольної рушниці, який, з його слів, знайшов кілька місяців тому. Втім, навіщо носив заборонений предмет із собою, чоловік пояснити так і не зміг.

Також поліцейські викрили 51-річного, раніше судимого жителя Світловодського району, який у своєму домоволодінні зберігав предмет, схожий на гранату РГД-5 та кілька десятків набоїв, а житель Малої Виски – корпус від гранати Ф-1.

За всіма фактами інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Оперативно-профілактичне відпрацювання триває.