У Голованіському районі затримали чоловіка, який за кілька тижнів обікрав шістьох односельчан

Працівники відділу поліції Кіровоградської області викрили чоловіка у вчиненні низки  майнових злочинів

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Зловмисник вночі обкрадав своїх односельчан. За попередніми даними сума викраденого майна становить близько 2500 гривень. Наразі чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні 6 кримінальних правопорушень.

Протягом кількох тижнів до Голованівського відділу поліції надійшли повідомлення від кількох жителів одного з сіл району про те, що вони стали жертвами крадія. Невідомий діяв у темну пору доби. Обирав домоволодіння, в яких на той час були відсутні господарі або чекав, доки мешканці обійстя вимикали світло й засинали. Потім зловмисник проникав до господарських приміщень та літніх кухонь, звідки викрадав металеві вироби та побутову техніку. Його здобиччю стали металеві труби та два холодильники.

«Провівши ряд слідчо-оперативних заходів, поліцейські встановили особу зловмисника, — розповідає Голованівського відділу поліції Олег Клименко. Підозрюваним виявився 54-річний раніше судимий за майнові злочини місцевий житель. Викрадені речі чоловік продавав, а гроші використовував на власні потреби».

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального Кодексу України «Крадіжка». За такі дії санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.