Школярі Олександрійщини повернулися з нагородами із Всеукраїнського фестивалю «ROBOfirst — більше ніж роботи!»

Три команди з Олександрійського району взяли участь у Всеукраїнському фестивалі «ROBOfirst — більше ніж роботи!», який відбувся 14-15 квітня у Києві.

Школярі Олександрійщини отримали нагороди за свої проекти, пишуть «Олександрійські новини».

На фестивалі одночасно проводилися два конкурси: FIRST LEGO League (для дітей 9-16 років) та FIRST LEGO League Junior (для дітей 6-10 років). Близько 1000 дітей з усієї України демонстрували своїх роботів, LEGO-моделі та інноваційні ідеї-стартапи.

Олександрійський район у FLL Junior представляли три команди: «Robobotи», «GO!» (Новопразький НВК) та «Robostаr» (Головківський НВК). Усі проекти школярів були пов'язані з темою води та її раціонального використання.

Команда «Robobotи» підготувала проект використання енергії води для освітлення приміщень школи. Школярі здобули перемогу в номінації «Грандіозна LEGO- модель».

Учні Новопразького НВК у складі команди «GO!» продемонстрували суддям модель автономного поливу води. Їх нагородили відзнакою «Найкреативніша модель».

Команда Головківського НВК успішно представила проект поливу саду і була відзначена журі у номінації «Найкраща презентація проекту».

У конкурсі FIRST LEGO League команда Новопразького НВК «Сузір’я» представила проект «Вода для життя». Учні запропонували спосіб покращити якість питної води в Новій Празі за допомогою фільтра-конструктора. Команда «Сузір’я» посіла ІІ місце у номінації «Програмування» серед 56 команд з різних куточків України.

Всі команди Олександрійського району були нагороджені грамотами, наборами Lego, медалями, відзначають в Олександрійській райдержадміністрації.

Фото: прес-служби Олександрійської РДА