Дороги міжнародного значення на кіровоградщині обіцяють залатати до 1 травня

На щотижневій апаратній нараді під керівництвом голови облдержадміністрації розглянули питання ремонту та будівництва автомобільних доріг державного та місцевого значення на Кіровоградщині у 2018 році.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Про основні завдання щодо доріг загального користування державного значення поінформував начальник Служби автомобільних доріг в області Вадим Коюденко.

За словами посадовця, після зимової експлуатації окремі ділянки доріг, де у минулому році були проведені ремонтні роботи, перебувають у належному стані, а ділянки, уражені деформаціями покриття, потребують ремонту. Під час обстеження, яке було проведене наприкінці березня спеціалістами Служби, встановлено, що ураженість ямковістю доріг державного значення складає близько 325 тисяч квадратних метрів.

ДП «Кіровоградський облавтодор» вже розпочав роботи з ліквідації деформації покриття. На сьогодні ліквідовано близько 20 тисяч квадратних метрів деформації і темпи робіт збільшуються. За словами Вадима Коюденка, основним завданням є завершення цих робіт на дорогах міжнародного значення до 1 травня цього року і на дорогах національного та регіонального значення – до 1 червня. Нині на дорогах державного значення працює 18 бригад, а на дорогах місцевого значення – 10 бригад .

Начальник Служби автодоріг в області повідомив, що на розгляд Укравтодору було подано пропозиції до плану ремонтних робіт на 2018 рік, де були враховані всі основні напрямки доріг державного значення. Кабінетом Міністрів України до плану включено 7 об’єктів Кіровоградщини із загальною сумою фінансування 383,9 млн грн, із яких на 4 об’єкти забезпечено 100 % фінансування, а на інші три – на рівні до 75 %.

Враховуючи наявне фінансування, планується завершити цього року роботи з ремонту дороги Знам’янка-Луганськ-Ізварине на ділянці від км 51 до км 72 і ремонту ділянки дороги Полтава-Олександрія км 155-163, та частково виконати роботи на інших об’єктах. Окрім цього, за рахунок використання коштів від проведення «митного експерименту» планується провести роботи з завершення будівництва дороги в обхід міста Знам’янка та проведення поточного середнього ремонту дороги Знам’янка-Подорожнє і Новомиргород-Велика Виска. Нині роботи продовжуються на об’їзній Знам'янки. Завтра ще на 4 об'єктах області розпочнуть поточний і середній ремонт.

За словами Вадима Коюденка, у рамках проведення робіт з експлуатаційного утримання цього року заплановано виконати широкий комплекс заходів з покращення безпеки дорожнього руху. На ці заходи планують використати близько 12,5 млн грн, що дозволить облаштувати 16 пішохідних переходів засобами індивідуального освітлення, модернізувати 1 світлофорний об’єкт, замінити 4,7 км тросового та бар’єрного огородження, влаштування штучного освітлення. Також для збереження доріг цього року буде використано 24,5 млн грн на поверхневі обробки. Це дасть змогу зберегти близько 30 км. доріг державного значення.

Голова облдержадміністрації наголосив на необхідності вчасного проведення усіх тендерних процедур, щоб уже в травні мати змогу проводити будівельні і ремонтні роботи на дорогах області в усіх напрямках, затверджених планом.
«Тільки за таких умов ми виконаємо усі кількісні і якісні показники. Якщо ми будемо активно освоювати виділені кошти, то зможемо звернутися за додатковим фінансуванням з держбюджету для виконання стратегічного завдання – будівництва доріг на Кіровоградщині», – підкреслив Сергій Кузьменко.