На Кіровоградщині з початку року 24 рази обікрали енергетиків (ФОТО)

З початку року на території Кіровоградської області виявлено 24 крадіжки енергетичного майна.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі ПрАТ „Кіровоградобленерго”.

Так, 26 березня працівники світловодської дільниці служби ліній під час проведення робіт на ПЛ напругою 150 кВ неподалік Світловодська виявили, що невідомі пошкодили 6 металевих опор. Загалом, вкрали майже 400 кілограмів металу. Згодом викрадене виявили на одному з міських приймальних пунктів. Вдалося вийти і на причетних до цієї справи громадян та затримати їх. Ними виявилися двоє місцевих мешканців 1968 та 1984 років народження, перший з яких вже неодноразово був помічений у пристрасті до «важкого металу», але судимостей до цього часу не мав, а другий вже спробував свого часу тюремної каші і на додачу до традиційних для такої справи інструментів мав на озброєнні металошукач.

25-річний житель Олександрії, раніше судимий уродженець Донецької області, спеціалізувався на викраденні кабелів. Крадіжку виявили працівники служби засобів диспетчерського та технологічного зв’язку ПрАТ «Кіровоградобленерго». Зловмисник у п’ять прийомів вирізав 245 метрів мідного кабелю, обпалив його і відніс на приймальний пункт.Під час одного з візитів до точки збуту його й затримали.

А двох мешканців Кіровограда вдалося затримати у момент скоєння злочину, коли вони у самому центрі міста, серед білого дня пробралися за металом на будівельний майданчик трансформаторної підстанції.