У Кіровоградському районі двоє чоловіків вбили стільцем односельця (ФОТО)

На Кіровоградщині працівники поліції за дві години встановили осіб, причетних до вбивства односельця.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

За передніми даними, конфлікт між 42-річним потерпілим та його знайомими стався через неприязні відносини. Перебуваючи у нетверезому стані, громадяни зайшли до оселі чоловіка через незачинені двері, а потім вдалися до «виховного», на їх думку, процесу, який завершився трагедією.

Невдовзі після пригоди, тіло чоловіка у його власному будинку виявив сусід. Про пригоду повідомили працівників Кіровоградського районного відділення поліції. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група. У ході огляду тіла, поліцейські помітили сліди побиття та розламаний стілець зі слідами крові, тож негайно взялися працювати над розкриття вбивства.

За дві години напруженої роботи, поліцейські вийшли на слід двох громадян 42 та 38 років. Один з них мешкав по сусідству від обійстя потерпілого, інший — на околиці села. Обидва раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.

«На початку, особи уникали спілкування з оперативниками. Потім запевняли, що за останні години не виходили за межі двору і весь час порядкували по господарству. А про те, що сталося десь, мовляв, і гадки не мають… Однак увагу працівників карного розшуку привернули відбитки взуття, залишені господарем на території двору. Схожий слід правоохоронці зафіксували і на місці пригоди. Коли ж чоловіка попросили показати взуття, з’ясувалося, що на підошвах лишилися сліди крові. У спільника підозрюваного, поліцейські виявили вдома вимащений одяг, який він не встиг випрати, а просто спробував заховати», — розповідає т.в.о. начальника Кіровоградського районного відділення поліції  Валерій Паливода.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».  Особам оголошено про підозру та затримано в порядку ст. 208 КПК України. За скоєне підозрюваним  загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.