У Світловодську „домушника” затримали на порозі пограбованої квартири

На Кіровоградщині завдяки охоронній сигналізації та пильності сусіда поліцейські зловили квартирного крадія  «на гарячому».

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

За попередніми даними зловмисник проник до квартири, за лічені хвилини встиг зібрати побутову техніку й особисті речі господарів, але на порозі зустрів працівників поліції. За ці дії «домушнику» загрожує до шести років позбавлення волі.

Ввечері у передсвятковий день до Світловодського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що у сусідній квартирі перебуває невідома особа. В той же час, було отримано сигнал спрацювання сигналізації. За вказаною адресою прибув наряд поліції охорони та група швидкого реагування.

«Зайшовши до приміщення, поліцейські побачили там чоловіка, який перебував всередині, та вже завершував збирати речі господарів – кухонну техніку, ковдру, подушки та навіть одяг і взуття власників квартири, — розповідає начальник Світловодського відділу поліції Андрій Гулий. – Як встановили правоохоронці,            40-річний чоловік, який вже притягувався до відповідальності за майнові злочини, раніше винаймав це житло.  Він знав, що звідти можна було викрасти. Так само знав про встановлену сигналізацію. Дочекавшись, коли господарів не буде вдома, зловмисник проник до помешкання через балкон та почав дуже тихо збирати речі, рухався повільно,  розраховуючи  лишитися непоміченим датчиками руху

Однак обхитрити технічний засіб не зміг. Крім того, його почули ще й сусіди.

За даним фактом слідчим розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.