В Олександрії через випадок сказу ввели карантинні обмеження

В Олександрії ввели карантинні обмеження через випадок сказу домашньої кішки. Декілька вулиць біля Центрального ринку потрапили до «загрозливої зони».

Відповідну інформацію повідомили на сайті Олександрійської міської ради сьогодні, 10 квітня, за підсумками засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, пишуть «Олександрійські новини».

У багатоквартирному будинку по вулиці Ярмарковій, 54 виявили домашню кішку зі сказом.

Будинок оголосили неблагополучним пунктом по сказу, а навколо нього визначили загрозливу зону. До неї потрапила територія, обмежена вулицями: з півночі — вул. Григорія Усика, з півдня — вул. Софіївською, зі сходу — вул. Григорія Сокальського та з заходу — вул. Братською.

На відповідній території ввели обмеження щодо тварин. «На території загрозливої зони, згідно із законодавством, заборонено проведення виставок, виводу собак, а також вивезення за його межі собак, котів і диких тварин», — сказано в повідомленні на сайті міськради.

Комісія розробила план профілактичних заходів: проведення дезінфекції місць, де знаходились підозрілі у захворюванні тварини; здійснення щеплення тварин проти сказу в неблагополучній зоні та прилеглих територіях; організації квартирних і подвірних обходів для виявлення людей, що контактували з хворою твариною, та надання їм антирабічної допомоги.

Карантинні і профілактичні заходи триватимуть до 6 червня 2018 року.