Сьомий фестиваль аматорського кіно «Промінь» пройшов в обласному центрі (ФОТО)

Сьомий фестиваль аматорського кіно «Промінь» пройшов у педагогічному ліцеї обласного центру.

Його учасники – учні 9-11 класів, інформують Новини Кіровоградщини.

Основна тема фестивалю — «Цілі сталого розвитку». Кожен клас шляхом жеребкування отримав підтему, яку мав розкрити у стрічці до 5 хвилин. Цього року автори підіймали проблеми бідності, екології та відповідального використання ресурсів, охорони здоров’я, якісної освіти.

Кінороботи журі оцінювало за п’ятьма критеріями: розкриття теми, оригінальність сценарію, робота режисера, операторська та акторська майстерність, монтаж та звукове оформлення. Усього було представлено 13 фільмів. На думку журі, краще з роботою впоралися учнів 11-го філологічного-2 класу, яким випала підтема «Безпечне використання землі". Їх стрічка «Dying Home» і перемогла. У фільмі учні демонструють, як людські кроки завдають природі колосальної та непоправної шкоди. Людство все менше замислюється над роллю природи у житті, забуває що саме від нашого ставлення залежить її існування.

Переможці отримали сертифікат на 500 гривень та спеціальний приз від телевізійного режисера та фотографа Зої Богдашової. Також вони представлятимуть ліцей на Всеукраїнських конкурсах.