Кіровоградських школярів зводили до музею СБУ (ФОТО)

З нагоди відзначення 26-ї річниці створення СБУ у Кіровограді відбулися екскурсії для школярів до кімнати-музею УСБУ в області.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-групі УСБУ в області.

Молоде покоління мало можливість ознайомитись з експозицією, в якій відображена діяльність розвідки та контррозвідки у різні періоди української історії: козацької держави періоду гетьмана Богдана Хмельницького, Української народної Республіки доби Центральної Ради, часів Скоропадського та Директорії, Другої світової війни та періоду становлення Незалежної України. Особливу увагу школярів привернули експонати зброї різних часів.

Для створення експозиції деякі експонати відбиралися з архівних фондів регіонального управління СБУ, все інше – це предмети, світлини та документи, які передали безпосередні учасники подій.

За останні роки музейну кімнату оновлено новими стендами з тематики виконання завдань співробітниками СБУ у рамках проведення антитерористичної операції на сході нашої країни.

Усі бажаючі можуть ознайомитись з історією становлення української спецслужби щодня з понеділка до п’ятниці з 10.00 до 16.00 години за адресою: м. Кропивницький, вул. Дворцова, 9. Телефон для довідок: (0522) 34-94-02.