З початку року на порушників правил благоустрою у Кіровограді склали 373 протоколи

Спецінспекція міської ради Кропивницького продовжує активно відстоювати інтереси громади щодо забезпечення належного утримання території обласного центру, його прибирання та благоустрою.

Впродовж першого кварталу 2018 року інспекторами складено 373 адміністративних протоколи на порушників правил благоустрою міста, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

За словами начальника спецінспекції Андрія Максюти — це на 13 протоколів більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

— 2018 рік ми розпочали з ліквідації незаконно встановленого на території міста МАФу, — відзначив Андрій Максюта. – Примусово демонтували павільйон «Єрмолинські напівфабрикати». Спецінспекція була і залишається активною прихильницею наведення порядку у Кропивницькому зі встановленням МАФів. Ми вже готові внести на розгляд комісії з демонтажу понад десяток адрес подібних об’єктів, встановлених незаконно.

Очільник спецінспекції звернув увагу кропивничан на початок місячника з озеленення, прибирання та благоустрою території обласного центру, який стартує у Кропивницькому із 02 по 30 квітня 2018 року, а 21 та 28 квітня 2018 року визначені Днями довкілля.

— Це означає, що у дні суботників все місто: колективи підприємств, установ та організації, мешканці багатоповерхівок і приватний сектор мають піднятися, щоб зробити наше рідне місто чистим, зеленим і ошатним, — наголосив Андрій Максюта. – Хочу також попередити, що контроль за виконанням заходів з благоустрою здійснюватиме спецінспекція і ми не оминемо жодного нерадивого господаря, який не буде піклуватися за прилеглою територією.

Товариство з обмеженою відповідальністю «КАТП – 1128» під час проведення місячника з озеленення, прибирання та благоустрою і Днів довкілля міста Кропивницького безоплатно прийматиме на міське сміттєзвалище сміття, зібране на території обласного центру комунальними підприємствами, ОСББ, ОЖБК, освітніми, медичними закладами, комунальними підприємствами, населенням та підприємствами різних форм власності.

Незаконна вулична торгівля – ще один фронт боротьби спецінспекції. На думку її керівника, торгівля із землі є прямою загрозою життя і здоров’ю мешканців міста.

— Найдієвішим інструментом у протистоянні з вуличними торгівцями є конфіскація товару і торгівельного обладнання, -переконаний Андрій Максюта. – Сьогодні ми остаточно узгоджуємо свої дії з правоохоронними органами і механізм процедури конфіскації. І конфіскувати обов’язково будемо – для цього є всі необхідні умови, у тому числі холодильне обладнання на двох ринках міста.

Крім того, Андрій Максюта говорить про доцільність залучення до рейдових груп муніципального патруля спеціалістів лабораторного центру, які б могли оперативно інформувати громадськість про якість продуктів на асфальті. Бо непроінформовані громадяни іноді встають на захист вуличних торговців, ставлячи на перший план ціну товару, а не ризики для здоров’я.

Але найрезонансніші порушення все ж відбуваються у сфері незаконних операції з брухтом. Крадії комунального майна: люків колодязів, ливневих решіток, металевих частин огорож, ліфтового обладнання, каналізаційних труб тримають у напрузі всі комунальні підприємства Кропивницького.

— Ми добре знаємо маршрути, якими рухається вкрадений метал: самі неодноразово здійснювали оперативні заходи зі здачі комунального брухту і я впевнений, ситуацію з крадіжками комунального майна не переламати, якщо не вирішити проблему незаконної діяльності приймальних пунктів металолому, — наголосив Андрій Максюта. — Першим кроком має стати заборона їх діяльності у нічний період часу. Кому із законослухняних громадян необхідно йти вночі, щоб здати побутовий брухт?

А друге півріччя для всіх інспекторів спецінспекції буде проходити під девізом: «Суворий контроль якості ремонту доріг». Таке завдання поставив перед службою міський голова і інспектори готові його виконати.

— Мені комфортно працюється, бо я передусім люблю свою роботу, люблю рідне місто і хочу, щоб на його території панували закон і порядок, — сказав завершуючи прес-конференцію Андрій Максюта. – При цьому важливо, що керівництво міста мене чує. І міський голова Андрій Райкович і секретар міської ради Андрій Табалов оперативно реагують на наші повідомлення і пропозиції. Робота в команді є гарантією – порядок у Кропивницькому буде!