Напередодні Великодня церкви Кіровоградщини інспектують рятувальники (ФОТО)

Напередодні Великодня, яке відзначатиметься 8 квітня, співробітники У ДСНС в області проводять профілактично-роз’яснювальну роботу з вірянами та священиками.

Про це «Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі У ДСНС в області.

Щоб убезпечити громадян, запобігти нещасним випадкам під час Великодніх святкувань, інспектори у сфері пожежної та техногенної безпеки впродовж березня здійснюють інструктажі з питань пожежної  безпеки у культових спорудах Кіровоградської області, адже під час святкових служб кількість прихожан у храмах зростає у рази, а використання під час церковних служб відкритого вогню створює потенційну небезпеку.

Під час просвітницьких заходів рятувальники звертають пильну увагу на належний стан утримання шляхів евакуації та електрообладнання у приміщеннях, на наявність та технічний стан первинних засобів пожежогасіння, зокрема – вуглекислотних або порошкових вогнегасників, на яких є відповідний сертифікат якості.

Говорячи про безпеку на об’єктах з масовим перебуванням людей, про які піклуються, в першу чергу безпосередні керівники та органи державного нагляду в сфері пожежної та техногенної безпеки, окремо рятувальники розповідають про необхідність дотримання правил пожежної безпеки самими громадянами.