У Кіровоградських закладах освіти температурний режим відповідає нормі

Сьогодні, 15 березня, начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко проінспектувала дитячий садок №73, щоб перевірити температурний режим у групах дошкільного навчального закладу.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

У зв’язку із незаконним рішенням керівництва ВАТ “Кіровоградгаз” перекрити газопостачання до шести котелень міста, які обігрівають 137 житлових будинків, 6 ДНЗ, 3 школи, 2 ПТУ та один лікарняний заклад, за дорученням міського голови Андрія Райковича в усіх приміщеннях соціальної інфраструктури, що залишилися без опалення, було організовано перевірку санітарних умов перебування людей.

За словами завідуючої садочка Валентини Давидченко, температурний режим у групах у межах норми. Крім того, батьки були попереджені про ситуацію, яка склалась із теплопостачанням у дошкільному навчальному закладі, і дітей сьогодні вдягнули тепліше, ніж зазвичай.

— Зараз у групах ДНЗ №73 температурний режим перебуває у межах 18-20 градусів, що дозволяє проводити навчально-виховний процес, а тому прийом дітей до садочка не призупинено. Крім того, у цьому мікрорайоні у квартирах також немає опалення, тому всі знаходяться в однакових умовах, — зазначила Лариса Костенко. — Завдяки тому, що в закладі було встановлено енергозберігаючі вікна, у приміщенні поки що тепло. Але є побоювання, якщо котельні не будуть запущені сьогодні, то вже завтра температурний режим буде нижчий за норму, і проводити навчально-виховний процес буде важко.

Керівник управління освіти висловила сподівання, що найближчим часом питання вирішиться, і теплопостачання до навчальних закладів буде відновлене. Тим більше, що по закладах освіти заборгованості за тепло немає.